Langere levensduur met de HELUCHAIN MULTISPEED

HELUCHAIN MULTISPEED

Onlangs heeft HELUKABEL de HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA geïntroduceerd. Deze geavanceerde versie van de alom gerespecteerde rupskabel toont een indrukwekkende reeks voordelen, vooral nuttig in veeleisende omgevingen zoals buiten kraansystemen en dynamische pick-and-place-toepassingen.

HELUCHAIN met TPE-buitenmantel

De hedendaagse eisen aan rupskabels zijn complex en veeleisend. Met toenemende reisafstanden, acceleraties en snelheden, en tegelijkertijd een afnemende beschikbare installatieruimte, is de vraag naar meer flexibele, veerkrachtige en toch compacte kabels hoger dan ooit. De HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA, met zijn TPE-buitenmantel, biedt een oplossing die tot tien procent dunner en vier procent lichter is dan vergelijkbare polyurethaanversies. Deze reductie in omvang en gewicht is belangrijk voor efficiënt ruimtegebruik in compacte kabelrupsen en verhoogt de dynamiek van de toepassingen.

Innovaties die de lat hoger leggen

De HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA introduceert verschillende interessante kenmerken. Ten eerste is het temperatuurbereik aanzienlijk uitgebreid, wat de levensduur van de kabel in diverse toepassingen verbetert. Ten tweede maakt de geïntegreerde scheurdraad het strippen van de kabel over langere lengtes snel en veilig, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de installatietijd. Deze kabel voldoet ook aan internationale normen dankzij UL- en CSA-goedkeuringen, wat de bruikbaarheid ervan op de wereldmarkt vergroot.

Terwijl innovatie centraal staat in de HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA, behoudt deze de vertrouwde voordelen van de MULTISPEED-serie. Dit omvat een kleine buigradius, een vulmantel met kruisschotten voor optimale kerngeleiding, en het paren/bundelen van kernen voor een evenredige verdeling van krachten. Bovendien is er een afgeschermde versie beschikbaar om elektromagnetische interferentie te minimaliseren, wat belangrijk is voor het behoud van elektromagnetische compatibiliteit (EMC).

Uitgebreide testen garanderen betrouwbaarheid

HELUKABEL heeft de HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA onderworpen aan rigoureuze tests in eigen laboratoria, met bijna 50 miljoen buigcycli. Dit toont de uitzonderlijke functionaliteit, duurzaamheid en efficiëntie van de kabel aan, waardoor het een betrouwbare keuze is voor energievoorzieningssystemen.

Als systeemleverancier biedt HELUKABEL niet alleen de kabel, maar ook volledig geïnstalleerde kabelrupsen, inclusief kabels en connectoren, uit één bron. Dit biedt engineers een geïntegreerde, gestroomlijnde oplossing die tijd en kosten bespaart, terwijl de prestaties en betrouwbaarheid van hun systemen worden geoptimaliseerd.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.