Fujitsu lanceert platform voor AI en machine learning

Kunstmatige Intelligentie in robotica kunstmatige intelligentie voor robots AI-technologieën

Op haar event ‘Fujitsu Activate Now Technology Summit’ in Madrid heeft Fujitsu een nieuw platform onthuld genaamd “Fujitsu Kozuchi – Fujitsu AI Platform”, waarmee commerciële gebruikers wereldwijd toegang hebben tot een scala aan krachtige AI-technologieën.

Het nieuwe platform stelt klanten uit een breed scala van sectoren, waaronder productie, retail, financiën en gezondheidszorg, in staat om de test- en implementatietijd van geavanceerde AI-technologieën voor de unieke zakelijke uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, te versnellen met behulp van een portfolio van tools en softwarecomponenten gebaseerd op Fujitsu’s geavanceerde AI-technologieën. Het platform omvat toonaangevende tools zoals Fujitsu AutoML-oplossing voor geautomatiseerde generatie van machine learning-modellen, Fujitsu AI Ethics for Fairness voor het testen van de eerlijkheid van AI-modellen, Fujitsu’s AI voor causale ontdekking en Fujitsu Wide Learning om wetenschappelijke ontdekkingen te simuleren, evenals gestroomlijnde toegang tot open-source software (OSS) en AI-technologieën van partnerbedrijven.

Met behulp van de expertise en feedback van verschillende belanghebbenden, waaronder ontwikkelaars en gebruikers van AI, heeft het nieuwe platform tot doel de betrouwbaarheid van AI-oplossingen te waarborgen om de sociale implementatie van AI-oplossingen te versnellen en bij te dragen aan de realisatie van een duurzame samenleving.

Fujitsu zal vanaf 20 april 2023 tools aanbieden, waaronder AI-innovatiecomponenten en AI-core-engines, via het nieuwe platform aan wereldwijde gebruikers. Om het aanbod van het nieuwe platform verder te versterken, zal Fujitsu actief betrokken zijn bij open-source gemeenschapsactiviteiten met The Linux Foundation en co-creatie-activiteiten met klanten vanaf het R&D-stadium bevorderen om de levering van innovatieve AI-oplossingen voor zijn “Fujitsu Uvance” -portfolio te versnellen.

Gebruikers verbinden met de juiste AI-oplossing voor zakelijke uitdagingen

AI- en ML-technologieën vertegenwoordigen een sleutelelement in inspanningen om de werking van een breed scala aan sectoren en bedrijfsgebieden te transformeren en te stroomlijnen. Het kiezen van de juiste combinatie van AI-oplossingen om unieke en vaak complexe problemen op te lossen, blijft echter een doorlopende uitdaging voor veel bedrijven en belemmert vaak een succesvolle toepassing van AI-technologieën in feitelijke bedrijfsvoering.

Om dit probleem aan te pakken, lanceerde Fujitsu zijn nieuwe AI-platform met toonaangevende AI-innovatiecomponenten en AI-core-engines, waardoor de weg naar toepassing van AI in bedrijfsvoering wordt vergemakkelijkt door klanten in staat te stellen verschillende potentiële AI-oplossingen sneller te verifiëren. Om een ​​agile ontwikkelingscyclus te creëren en componenten en engines continu te verbeteren op basis van feedback van klanten, zal Fujitsu nieuwe geavanceerde AI-technologieën aanbieden vanaf het R&D-stadium op het platform. Fujitsu streeft er verder naar om AI-technologieën te verbeteren door co-creatie met klanten en de toepassing van AI op nieuwe user cases te verkennen.

Op klantgerichte AI-innovatiecomponenten om AI-implementatieprocessen te versnellen

Het nieuwe platform biedt een combinatie van AI-oplossingen op maat gemaakt voor de problemen van klanten binnen individuele use cases. Door Fujitsu’s toonaangevende AI-technologieën, evenals OSS en AI-technologieën van partnerbedrijven, in gestandaardiseerde en geoptimaliseerde vorm te leveren, maakt het platform demonstratietests mogelijk zonder dat klanten technologisch onderzoek of selectieprocessen hoeven uit te voeren, waardoor de verificatie van AI-technologieën aanzienlijk wordt versneld. Binnen een eerder use case slaagde een klant uit de productiesector die gebruik maakte van de componenten van het platform voor workflowanalyse, erin de tijd die nodig was voor de constructie van een demonstratiesysteem te verminderen van drie maanden tot drie dagen.

AI-core-engines om klanten toegang te geven tot geavanceerde AI-technologieën

Naast op klantgerichte AI-innovatiecomponenten biedt het platform “AI-core-engines”, tools en softwarecomponenten die zijn gebaseerd op Fujitsu’s geavanceerde AI-technologieën. Door directe toegang te bieden tot zijn toonaangevende technologieën, streeft Fujitsu ernaar klanten te ondersteunen bij het verkennen van nieuwe zakelijke gebieden en het verbeteren van de efficiëntie van hun eigen AI-ontwikkelings- en operationele processen. Fujitsu AutoML, een AI-core-engine voor geautomatiseerde generatie van machine learning-modellen, stelt klanten in staat om snel individuele AI-modellen met hoge precisie te ontwikkelen.

Technologieën ter ondersteuning van de betrouwbaarheid van AI

Betrouwbaarheid van AI-oplossingen vertegenwoordigt een steeds belangrijker wordend probleem. Om bij te dragen aan de realisatie van een veilig en betrouwbaar gebruik van AI, biedt het platform Fujitsu’s betrouwbare AI-technologieën, waaronder AI-ethiektechnologie om de ethische ontwikkeling en gebruik van AI te waarborgen, AI-kwaliteitstechnologie om de nauwkeurigheid en precisie van AI-modellen te garanderen, evenals AI-beveiligingstechnologie om AI-modellen te beschermen tegen cyberaanvallen.

Toekomstplannen

In de toekomst zal Fujitsu nieuwe AI-innovatiecomponenten en AI-core-engines toevoegen voor gebieden zoals slimme fabrieken, slimme winkels en slimme steden, evenals financiën en gezondheidszorg. Fujitsu zal verder open innovatie bevorderen met klanten en partners uit een breed scala aan sectoren, te beginnen met een gezamenlijk project met The Linux Foundation, een open-source gemeenschap, om de AI-innovatiecomponenten en AI-core-engines in samenwerking met de wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap te verbeteren. Fujitsu zal blijven samenwerken met externe partners om het aanbod van het nieuwe platform verder te versterken en bij te dragen aan de oplossing van verschillende maatschappelijke en zakelijke uitdagingen via AI.

Meer informatie bij Fujitsu

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.