Fontys Hogeschool Eindhoven wint Actemium Automation Award 2023

Actemium Automation Award

Op woensdag 22 november vond met groot succes de Actemium Automation Award plaats in het Industrial Technology Center te Veghel. Tijdens de 13e editie van de deze automatiseringswedstrijd voor HBO-studenten werd het studententeam van Fontys Hogeschool Eindhoven met de studierichting Mechatronica uitgeroepen tot winnaar.

Actemium Automation Award

De Actemium Automation Award is een eendaagse wedstrijd voor HBO-studenten, waarbij teams van vier studenten uitgedaagd worden om complexe opdrachten in industriële automatisering uit te voeren. Het unieke aspect van deze wedstrijd is dat vooraanstaande leveranciers van de industrie de challenges ontwikkelen en de teams begeleiden in hun oplossingen. “Het was heel leuk om met innovatieve technieken te werken. Ook challenges die niet bij onze studierichting passen, maken het extra interessant. Het bleek verrassend divers en heel leuk te zijn.” vertelt een van de deelnemende studenten. “Ik zou willen dat er meer van dit soort wedstrijden zijn.”

Onafhankelijke jury

De studententeams kregen een half uur de tijd om de uitdagende opdrachten tot een goed einde te brengen. Professionals van vooraanstaande industriebedrijven vormden een onafhankelijke jury. Als klanten van Actemium, beoordeelden zij actief de teams. Ze keken naar de aanpak en het timemanagement. Kennis was een sleutelcriterium. Ook creativiteit en zelfstandigheid telden mee. Ten slotte lag de focus op het concrete resultaat.

Juryvoorzitter Jos Wubben, pensionado van Mars: “Er was veel diversiteit in de aanpak van de studententeams, wat de wedstrijd zeer interessant maakte. Het toont de creativiteit en flexibiliteit van de deelnemende studenten.” Eén van de teambegeleiders (ofwel docent) vertelt: “Door deelname van ons team willen we de studenten extra uitdaging geven, zodat ze praktisch aan de slag kunnen gaan en ervaring opdoen kennis maken met het werkveld.”

Tijdens het juryoverleg kreeg InMotion de gelegenheid om hun indrukwekkende prestatie te tonen. Daarin legden ze uit hoe ze de accu van hun racewagen in slechts 4 minuten kunnen opladen.

De winnaar van de Actemium Automation Award 2023, Team Ctrl Fr3@ks van Fontys Hogeschool Eindhoven, ontving niet alleen de eer, maar ook een geldbedrag van 2.000 euro als beloning voor hun uitmuntende prestaties. De tweede plaats ging naar Mechanische Meesters van Hogeschool Utrecht, terwijl YEAH! van Avans ‘s-Hertogenbosch de derde plaats behaalde.

Meer informatie bij Actemium

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.