Exeron verlegt grens kwaliteit met nieuwe zinkvonkgenerator

4
Zinkvonkgenerator
Met vriendelijke ondersteuning van Toolcraft AG

Nieuwe exogen zinkvonkgenerator van exeron GmbH

De zinkvonkexperts van exeron GmbH, fabrikant van machines voor erodeer- en high speed freestechnologie, zijn erin geslaagd een nieuwe zinkvonkgenerator te ontwikkelen die de huidige geldende grenzen op het gebied van oppervlaktegesteldheid, erodeertijd en elektrode slijtage sterk overschrijden.

Ondanks dat dit tegenstrijdige parameters zijn, stonden de zinkvonkexperts van exeron voor de uitdaging de erodeertijd aanzienlijk te verkorten en tegelijkertijd de oppervlaktegesteldheid te verbeteren in combinatie met een uiterst geringe elektrodeslijtage. Het resultaat is een nieuwe zinkvonkgenerator met de naam exogen, die een oppervlaktegesteldheid van

Ten opzichte van de vorige generatie is ook de geautomatiseerde technologiekeuze op basis van verschillende parameters in de database, verder doorontwikkeld. Het gedigitaliseerde expertsysteem is een eigen ontwikkeling van exeron en ondersteunt ook minder ervaren operators bij de verwerking van complexe en moeilijke erodeerstaken. Dit veelzijdige hulpsysteem is een verdere kwalitatieve stap in de richting van volledige implementatie van de Industry 4.0-specificaties in het zinkvonkproces.

exeron past de nieuwe exogen zinkvonkgenerator al toe op het hele machineprogramma en biedt tevens de mogelijkheid bestaande machines met een retrofit te upgraden naar de nieuwste generatie. Meerdere afnemers hebben daar al gebruik van gemaakt. Exeron wordt in de Benelux en Nord-Rhein Westfahlen vertegenwoordigd door Artech Solutions.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.