eHerkenning niveau 4 nu volledig op afstand verkrijgbaar

eHerkenning

Digidentity, een door de Nederlandse overheid erkende leverancier van eHerkenning, biedt sinds 1 februari als eerste en enige leverancier eHerkenning niveau 4 (eH4) volledig op afstand aan. Waar bij andere aanbieders nog steeds een fysieke afspraak noodzakelijk is voor identiteitscontrole, maakt Digidentity het mogelijk om de gehele registratie op afstand te regelen.

Over eHerkenning

eHerkenning is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel, waarmee bij meer dan 600 Nederlandse dienstverleners ingelogd kan worden. eHerkenning wordt ingezet door (semi-)overheidsinstanties en particuliere organisaties. Het stelt gebruikers in staat om namens hun bedrijf in te loggen. Door eHerkenning kan met zekerheid vastgesteld worden dat de persoon die inlogt, bevoegd is om namens het bedrijf op te treden.

Het hoogste niveau eHerkenning

eHerkenning werd in 2009 opgericht als ‘DigiD voor bedrijven’. Sindsdien heeft het zich in Nederland ontwikkeld tot de veilige standaard inlogmethode voor bedrijven en organisaties. Jaarlijks wordt er meer dan 6 miljoen keer ingelogd met behulp van eHerkenning. Het systeem kent verschillende niveaus met toenemende betrouwbaarheid. Met de komst van strengere wet- en regelgeving rondom privacy en informatieverwerking stappen steeds meer organisaties over naar eH4. Dit is het hoogste en meest betrouwbare niveau. Dit betrouwbaarheidsniveau kent striktere veiligheidseisen met extra controle van identiteit en bevoegdheden.

Marcel Wendt, CTO en oprichter van Digidentity: “Hoewel eHerkenning niveau 4 momenteel nog niet de standaard is, vragen onder meer diverse gemeenten, Justis, de screeningsautoriteit en UWV Zakelijk Portaal er al om. In de nabije toekomst is de verwachting dat steeds meer organisaties in Nederland en Europa om eHerkenning 4 zullen vragen.”

Innovatie

De innovatie van Digidentity stelt gebruikers in staat om eHerkenning niveau 4 volledig online en op afstand te verkrijgen. De geavanceerde technologie maakt het proces snel, efficiënt en kosteneffectief. Uiteraard is de identiteitscontrole nog even betrouwbaar en veilig. Marcel Wendt: “Ook eH4 remote voldoet aan de hoogste eisen voor identificatie op afstand.”

Elimineren van fysieke identificatie

Digidentity maakt ook het verkrijgen van het allerhoogste niveau eHerkenning zo gemakkelijk mogelijk voor de gebruiker. Wendt vervolgt: “Door het elimineren van fysieke identificatie, middels een face-to-face afspraak, hebben we een tijdrovende en kostbare procedure weten te transformeren tot een naadloos digitaal proces.”

Met behulp van Digidentity’s unieke technologie heeft het bedrijf al miljoenen identiteiten geverifieerd. Om een betrouwbare identiteitsverificatie te waarborgen, wordt onder meer gebruik gemaakt van geavanceerde liveness detection technologie.

Over Digidentity 

Digidentity is een van de zes door de Nederlandse overheid erkende leveranciers van eHerkenning. Met innovatieve technologieën en een sterke focus op veiligheid en klantbeleving, maakt Digidentity digitale identificatie eenvoudig, betrouwbaar en toegankelijk voor iedereen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie