Nieuwe mid-range-afstandsensoren Dx80 van SICK

Afstandsensoren

De Dx80 is het nieuwste lid van de uitgebreide lijn van afstandsensoren van SICK. Deze is ontworpen om aan een belangrijke behoefte in de markt te voldoen: het combineren van een groot meetbereik met ongekende meetnauwkeurigheid. Deze sensor biedt een nauwkeurigheid van +/- 2 mm met een indrukwekkende reikwijdte van maximaal 80 meter op witte en 14 meter op zwarte oppervlakken. Dit maakt de Dx80 niet alleen een instrument van precisie, maar ook van veelzijdigheid. De sensor is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder de verticaalpositionering van kranen, botspreventie en de detectie van objecten op afstand.

Compacte afstandsensoren

Een van de opmerkelijke eigenschappen van de Dx80 is zijn vermogen om betrouwbaar te presteren onder ruwe omgevingscondities. Zijn compacte formaat vergroot bovendien de inzetbaarheid, zelfs in de meest beperkte ruimtes. Dit is van groot belang voor engineers die werken in uitdagende omstandigheden en op zoek zijn naar robuuste en betrouwbare meetinstrumenten.

De technische specificaties van de Dx80 afstandsensoren onderstrepen hun superioriteit. Met een meetbereik van 0,05 tot 80 meter op witte oppervlakken en tot 14 meter op zwarte, gecombineerd met een maximale resolutie van 0,1 mm, stelt deze sensor nieuwe normen voor nauwkeurigheid in zijn klasse. De sensor is tevens ongevoelig voor invloeden van vreemd licht en temperatuurveranderingen, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van de metingen.

Gebruiksvriendelijk

Een ander belangrijk kenmerk van de Dx80 afstandsensoren is de gebruiksvriendelijkheid. Dankzij een TFT-kleurendisplay en intuïtieve menunavigatie kunnen gebruikers de sensor moeiteloos instellen en bedienen. Bovendien faciliteert de IO-Link V1.1-technologie toegang tot uitgebreide sensordata, wat essentieel is voor geavanceerd procesbeheer. De combinatie van analoge en digitale outputs biedt flexibiliteit in connectiviteit. Dit terwijl de isolatieklassen IP65 en IP67 garanderen dat de sensor ook onder de meest uitdagende omstandigheden optimaal presteert.

Met zijn robuuste ontwerp, geavanceerde functies en veelzijdige toepassingsmogelijkheden staan de Dx80 afstandsensoren klaar om een sleutelrol te spelen in de toekomst van precisie-engineering.

Meer informatie bij SICK

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie