Dit worden geen trends in 2022

Trends in 2022

Volgens marktonderzoekbureau ABI Research zal een aantal verwachte trends in 2022 geen realiteit worden.

Dit jaar zijn er voorspellingen in overvloed over de technologische vooruitgang en innovaties die in het komende jaar worden verwacht. Verschillende langverwachte ontwikkelingen, waaronder sociale robots, een hausse in edge computing en een opleving van de verkoop van nieuwe voertuigen zullen echter NIET plaatsvinden in 2022, aldus het bedrijf.

Whitepaper

In een nieuwe whitepaper, 70 Technology Trends That Will—and Will Not—Shape 2022, identificeren analisten van ABI Research (met vestigingen in onder meer New York en Londen) 35 trends die de technologiemarkt zullen vormen. Ook voorzien ze 35 andere trends die veel speculatie en commentaar veroorzaken, maar minder potten zullen breken.

De gevolgen van Covid-19 preventiemaatregelen, het proces van overgang van pandemie naar endemische ziekte en wereldwijde politieke spanningen zullen volgens het bureau het komende jaar blijven beïnvloeden. De whitepaper moet lezers helpen een beeld te vormen van de belangrijkste trends die zich in 2022 lijken te manifesteren. Het document benadrukt echter ook veelgenoemde trends die in 2022 minder waarschijnlijk impact zullen hebben.

Edge computing

Edge-computing zal blijven toenemen qua aantal implementaties. Het zullen in 2022 echter voornamelijk kritische implementaties zijn die worden gemaakt door early adopters, niet het begin van de verwachte hausse. Gebruiksscenario’s voor edge computing en economische haalbaarheid zijn nauw verbonden met 5G-cellulaire netwerken, zowel openbaar als privé.

De beschikbaarheid van betaalbare 5G-diensten waarop edge computing zal gedijen, is nog geen wereldwijde realiteit. Als gevolg hiervan zal de adoptie van edge computing langzamer gaan dan verwacht.

Sociale robots

Een aantal jaren sloten toonaangevende bedrijven op het gebied van sociale robotica hun toko of ze trokken hun commerciële aanbod in. Maar in 2021 werd opnieuw geïnvesteerd en gefocust op de markt en het potentieel ervan. De eerste sociale robot van Amazon, de Astro zorgde voor veel aandacht.

Maar ondanks het potentieel voor sociale en gezelschapsrobotica zal 2022 niet het doorbraakjaar zijn waar de industrie op hoopt. Dit ondanks de schaal, prijsstelling en bewustzijn die een speler als Amazon kan brengen naar een opkomende technologiemarkt.

Elektronica

Door een combinatie van factoren zal het tot 2023 duren om tekorten op de tekorten in elektronica te lossen. Aanhoudende risicofactoren zijn onder meer sociale en politieke risico’s en het (on)vermogen om nieuwe productiecapaciteit op tijd online te brengen. Dit geldt met name voor auto’s en bedrijfsvoertuigen met hun nauwe specificaties. Covid-19 varianten en de impact op landen zonder hoge vaccinatiegraad spelen ook een rol bij personele bezetting en het transport van goederen en halfgeleiderbenodigdheden.

Naar verwachting zal de wereld in 2022 uit de schaduw van Covid-19 beginnen te komen. En hoewel het dit jaar waarschijnlijk uitdagend zal blijven, biedt het ook kansen en beloften.

Bron Robot Magazine

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.