Deuropener naar hydraulische expansietechnologie

Expansietechnologie

De nieuwe gereedschapshouder TENDO Silver biedt de perfecte instap in gereedschapshouder met hydraulische expansietechnologie en scoort als een precisie all-rounder.

Hydraulische expansietechnologie

Gebruikers in de metaalbewerking zijn al lang overtuigd van de hydrolaulische expansietechnologie voor gereedschaphouders: gereedschappen worden vastgeklemd via een hydraulisch mechanisme waarbij het indraaien van een schroef het interne drukmedium samendrukt en de expansiehuls elastisch vervormt. Op deze manier wordt de gereedschapschacht stevig omsloten. De hoge spanning zorgt voor een absoluut veilige grip van het gereedschap en een exacte rondloopnauwkeurigheid van minder dan 0,003 mm.

De resultaten van deze technologie zijn de beste werkstukoppervlakken, het voorkomen van microverspaning, bescherming van de machinespindel en een langere levensduur van het gereedschap. De technologische truc van het binnenste oliekussen is zeer effectief in het dempen van de trillingen die optreden tijdens het bewerken. Als het op duurzaamheid aankomt, is de hydraulische expansietechnologie veel beter dan andere technologieën, omdat deze langdurig, energiebesparend en hulpbronnenbesparend is in gebruik. Met de TENDO Silver uit het economische segment biedt SCHUNK de gebruiker een allrounder die niet alleen overtuigt door zijn technologische voordelen, maar ook door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelige instap in de hydraulische expansietechniek

Als uitvinder op het gebied van hydraulische expansietechniek heeft SCHUNK inmiddels 40 jaar ervaring in deze techniek. Dankzij een toepassingsspecifieke gedifferentieerde gereedschapshouder segmentatie, ontvangen klanten geschikte hydraulische expansie gereedschapshouders afhankelijk van de toepassing en eisen. Het doel is een economische, efficiënte en grondstofbesparende bewerking van onderdelen, wat de gebruikers van de TENDO serie al decennia lang weten te waarderen. Deze gereedschapshouders zijn standaard fijn uitgebalanceerd en geschikt voor hoge snelheden.

De gereedschapsschacht kan direct in de gereedschapshouder worden gespannen – zo scoort de TENDO-serie in enkele seconden een micro precieze gereedschapswisseling. Gebruikers besparen insteltijd en hebben geen extra randapparatuur nodig. Ze profiteren van een hoge mate van flexibiliteit, omdat naast het direct opspannen ook het opspannen van verschillende diameters met open en gesloten reduceerbussen mogelijk is. De permanent nauwkeurige rondloop en de effectieve trillingsdemping zorgen voor een lange levensduur van de gereedschappen en dus voor kostenbesparingen.

De TENDO Silver completeert de gereedschaphouderfamilie in het economische segment als een precisie allrounder die compatibel is met alle spindels van bewerkingsmachines. De hydraulische expansiekop in DIN-contour is vuil- en roestwerend met zijn gepolijste oppervlak en is verkrijgbaar in acht verschillende interfaces.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie