Kontron introduceert nieuwe Control Panel met i.MX8M Plus processor 

Control Panel

Kontron staat bekend als leverancier van IoT/Embedded Computer Technologie (ECT) en brengt nu zijn nieuwste productlijn van Control Panels op de markt. Deze nieuwe serie, die is gebaseerd op de laatste processortechnologie, werd onlangs gepresenteerd op de Embedded World 2024 beurs. Kontron heeft zijn Human-Machine Interface (HMI) portfolio uitgebreid met deze high-performance Control Panels, die gebruikmaken van Arm NXP i.MX8M Plus processoren. Deze zijn zeer geschikt voor apparaat- en machinebesturingen en voor gebouwenautomatisering.

Bijzonderheden Control Panel

De nieuwe productlijn valt op door de hoge reken- en grafische prestaties, een breed scala aan connectiviteitsopties en functies. De talrijke interfaces maken communicatie met diverse veldbussen en cloudverbindingen mogelijk. Bovendien biedt het Control Panel met zijn interne M.2-slot en extra uitbreidingsconnectoren een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden om aan de meest uiteenlopende eisen te voldoen.

Het ontwerp van de behuizing met multi-touch IPS-displays (variërend van 7” tot 15,6” FHD) blijft behouden. Deze displays zijn verkrijgbaar met aluminium of roestvrijstalen frames en zijn speciaal ontworpen voor gebruik in industriële toepassingen en voor omgevingstemperaturen van 0 tot +55 °C. De standaardversie is geschikt voor installatie in bedieningskasten en consoles met een IP65-beschermingsklasse aan de voorkant.

Ideaal voor edge devices

Met de Controller Boards van de Control Panels biedt Kontron ook de CU en CUmini top-hat rail computers. Deze zijn ideaal voor gebruik als edge devices. Dankzij hun modulaire ontwerp kunnen de Control Panels en Control Units eenvoudig worden aangepast aan klantspecifieke eisen. Korte levertijden en competente technische ondersteuning zijn gegarandeerd. CODESYS SoftPLC is optioneel beschikbaar voor de snelle en efficiënte implementatie van geavanceerde automatiserings- en visualisatieoplossingen.

Het geïntegreerde QIWI Software Toolkit biedt de gebruiker mogelijkheden voor eenvoudige configuratie en parametrisering van de apparaatinstellingen, browserkenmerken en CODESYS-instellingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het netwerk, de tijd en de taalinstellingen te configureren en certificaten voor beveiligde websiteverbindingen te uploaden. Zowel direct vanaf het apparaat als op afstand. Daarnaast biedt de Toolkit een bestands- en pakketbeheerder, evenals een updatebeheersysteem. De eerste nieuwe Control Panels zullen beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2024.

Meer informatie bij Kontron

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie