Communicatief 24 V-voedingssysteem

Voedingssysteem

Het nieuwe, communicatieve 24 V-voedingssysteem van Phoenix Contact zorgt voor meer gegevenstransparantie en een hoge beschikbaarheid van de installatie.

De componenten voor energievoorziening, voeding, beveiliging evenals onderbrekingsvrije voeding kunnen worden gecombineerd in een totaalconcept en bieden de gebruikers voordelen door systeemintegratie. In industrieën waar een hoge beschikbaarheid van de installatie noodzakelijk is, is kennis van de installatie- en bedrijfstoestanden onontbeerlijk.

Op basis van operationele gegevens kunnen kritische bedrijfstoestanden en anomalieën in een vroeg stadium met dit voedingssysteem worden ontdekt, gelokaliseerd en verholpen, voordat kostbare productie-uitval optreedt. De intelligente oplossing, bestaande uit de QUINT POWER-voeding in combinatie met het CAPAROC-systeem voor apparatenbeveiligingsschakelaars of de intelligente Quint DC UPS, vergroot de gegevenstransparantie van de gehele installatie en biedt informatie over alle relevante bedrijfs- en diagnosegegevens. Uitvaltijden worden tot een minimum beperkt met preventieve functiebewaking en er zijn verschillende interfaces beschikbaar voor uitlezing.

Volledige gegevensconsistentie van de 400 V AC-zijde naar de 24 V DC-zijde maakt langere waarschuwingstijden voor optredende storingen mogelijk. Nauwkeurig onderhoud en diagnose op afstand van de installatie alsmede kostenbesparing door overname van monitoring-functies kunnen rechtstreeks via de voeding van het voedingssysteem worden uitgevoerd. Naast de gegevens die door het voedingssysteem kunnen worden verzameld, wordt via de interfaces de Quint Power-voeding geparametriseerd. De directe overname van de parametrering, zoals de uitgangsspanning, na een vervanging van een apparaat of vóór de opbouw van een nieuwe installatie bespaart tijd en voorkomt gebruikersfouten.

Meer informatie bij Phoenix Contact

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie