Cellro presenteert nieuwste functionaliteit robotcellen op AMB

Cellro

Op de AMB in Messe Stuttgart – van 13-17 september a.s. – presenteert fabrikant van robotcellen Cellro de nieuwste functionaliteit. Dankzij intelligente functies als Job verificatie wordt de onbemande productie voorspelbaarder dan ooit. Zo maakt Cellro voor verspanende bedrijven de stap naar onbemande productie steeds kleiner.

De nieuwste robotcellen, getoond op de AMB, laten de visie van Cellro zien. Het bedrijf wil verspanende bedrijven in staat stellen om snel en flexibel op klantvragen te reageren. De automatisering van high-mix-low-volume productie is – naast grote series – altijd een speerpunt geweest. Bij tal van klanten heeft Cellro inmiddels de productie geautomatiseerd van deze complexe orderstromen. Op de AMB toont het bedrijf de slimme functionaliteit die dit mogelijk maakt.

Nieuw: Job verificatie

Nieuw is onder meer Job verificatie. Hierbij checkt de besturing automatisch of machines, materialen en alle andere benodigdheden beschikbaar zijn voor de uit te voeren jobs. Zo kan de operator onderbrekingen van de geautomatiseerde productie voorkomen. Dat draagt bij aan het bereiken van het maximale aantal spindeluren.

Stappenplan van Cellro

Cellro ontwikkelde bovendien een stappenplan voor verspanende bedrijven die willen starten met automatisering van de productie. Het technologiebedrijf verwacht dat de automatiseringsgraad in deze sector de komende jaren snel zal toenemen. Een belangrijke factor is hierbij de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt.

Vestiging in Duitsland

Met de beursdeelname in Stuttgart is Cellro op vertrouwd terrein. De Nederlandse fabrikant van robotcellen wil zich in West-Europa dicht bij haar klanten vestigen en heeft daarom een kantoor en showroom in Brackenheim (DU). Een groeiend aantal Duitse metaalbedrijven realiseert samen met Cellro de automatisering van de productie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.