(ATEX) klemmenkast en/of bedienpanelen op maat en snel geleverd

Klemmenkast

In de elektrotechniek, telecom en elektronica wordt vaak gebruik gemaakt van een klemmenkast. Elke connectie begint immers met de juiste klemmenkast: de stroom voerende delen worden veilig en droog ingevoerd en aangesloten. Daarbij zijn de besturingscomponenten beschermd tegen invloeden van water en stof.

Ook worden er bedieningspanelen toegepast, waaraan dezelfde eisen worden gesteld. De voorkant van deze kasten worden voorzien van druk- of draaiknoppen, lampen, meters of displays en soms monitoren ter bediening en uitlezing.

Voor de gebruikers (met name machine- en apparatenbouwers) van deze kasten en/of panelen worden applicatiekennis en levertijden steeds belangrijker, want de huidige markt vraagt steeds slimmere oplossingen en snellere leveringen.

Weidmüller levert specifieke technologie en oplossingen in hardware en software rondom de Industriële Automatisering & IoT. Enkele jaren geleden is Weidmüller een samenwerking met VMB Automation aangegaan in het zogenaamde Weidmüller HASP (Hazardous Area Solutions Partner) programma. VMB Automation is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van hard- en software voor de besturingstechniek. Samen volgen zij de markteisen op.

Er is een zeer breed portfolio beschikbaar aan klemmenkasten en bedienpanelen. VMB Automation is in staat om op korte termijn kasten te engineeren en te assembleren, al dan niet Atex of IECex gecertificeerd. De procedures worden door de Dekra periodiek via audits gemonitord, waardoor de hoge kwaliteitseisen voor u als gebruiker zijn gewaarborgd.

Diverse klemmenkasten en bedienpanelen liggen onbewerkt bij VMB Automation op voorraad.  Daardoor is levering op korte termijn mogelijk, geheel volgens uw specifieke wensen.

Leveringsprogramma

  • Weidmüller stalen behuizingen. Weidmüller roestvast stalen behuizingen bieden uitstekende prestaties om te voldoen aan de zwaarste eisen van de meest extreme omstandigheden.
  • Weidmüller kunststof behuizingen. De polyesterbehuizingen bieden een hoogwaardige oplossing voor alle elektrische connectiviteitstoepassingen, ook in ruwe omgevingen.
  • Weidmüller aluminium behuizingen. De volledig uitgeruste Weidmüller aluminium behuizingen zijn ontworpen voor gebruik in een grote verscheidenheid aan elektrische installaties – van industriële toepassingen tot applicaties met zware omgevingsomstandigheden.

Meer informatie over dit leveringsprogramma.

Voorbeeld assemblage klemmenkast bij machinefabriek

De heer Jansen van machinefabriek G assembleerde de klemmenkast in het verleden zelf, maar de kwaliteit bleek niet constant. Door capaciteitsgebrek moesten andere wegen worden ingeslagen, waardoor de machinefabriek VMB Automation heeft benaderd. Door vergaande afspraken te maken en intensief samen te werken, produceert VMB Automation de kasten nu op wens en op afroep. De heer Jansen hoeft nu alleen een bestelbon te sturen en weet dat binnen twee weken zijn klemmenkasten geleverd worden, voorzien van de juiste kwaliteit en certificaten. In de praktijk is ook nog gebleken dat de kostprijs is gedaald! De tijd die de heer Jansen nu bespaart, kan hij weer aan andere zaken in zijn project besteden.

Voordelen klemmenkast assemblage door VMB Automation

  • Maatwerk, vanaf 1 stuk
  • Atex en Iec-Ex certificering
  • Levertijden van 2 weken
  • Expertise in explosie veiligheid
  • Persoonlijk advies
  • Kennis van uw markt

Meer informatie bij VMB Automation.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie