Nieuwe laser afstandssensor voor buitentoepassingen

Laser afstandssensor

De optoNCDT ILR1171-125 laser afstandssensor, ontworpen voor buitentoepassingen, overtreft zijn voorganger met een meetnauwkeurigheid die 20 keer groter is. Dit hoge niveau van prestaties is te danken aan de toepassing van het laser time-of-flight principe gecombineerd met infrarood licht. Hiermee worden hoge energiepulsen bereikt, die stabiele metingen mogelijk maken met een uitstekende signaalkwaliteit. Deze eigenschap maakt de sensor bijzonder betrouwbaar, zelfs in slecht zichtbare omstandigheden zoals mist en regen. Bovendien biedt de sensor een uitzonderlijk hoge weerstand tegen omgevingslicht, tot een niveau van 50.000 lux.

De afstandssensor van Micro-Epsilon Measurement Technology is gehuisvest in een robuuste aluminium behuizing met IP67-bescherming, die de interne componenten beschermt en zorgt voor betrouwbare resultaten in een breed temperatuurbereik van -40 tot +60 °C. Dankzij het uiterst compacte ontwerp kan de sensor zelfs in ruimtebeperkte situaties worden geïnstalleerd.

Er zijn tal van toepassingen voor deze laser afstandssensor, waaronder afstandsmetingen voor structurele monitoring, kranen en windturbines. De sensor heeft een meetbereik van 125 meter, dat uitgebreid kan worden tot 270 meter met behulp van een reflector.

Enkele opmerkelijke voordelen van de optoNCDT ILR1171-125 omvatten het meetbereik zonder reflector van 125 meter en met reflector van 270 meter. De lineariteit van de metingen ligt onder de ±60 mm, wat wijst op een hoge nauwkeurigheid. Met een meetfrequentie van 40 kHz presteert de sensor uitstekend, en dankzij zijn robuuste industrieel ontwerp met IP67-beschermingsklasse is de sensor bestand tegen de meest veeleisende omstandigheden. Bovendien kan de sensor zowel op statische als dynamische doelen meten.

De optoNCDT ILR1171-125 laser afstandssensor levert opmerkelijke prestaties en nauwkeurigheid voor de veeleisende engineer. Met zijn reeks functies en voordelen biedt deze sensor ongetwijfeld een uitstekende oplossing voor een breed scala aan metingstaken in de buitenlucht.

Meer informatie over deze afstandssensor bij Micro-Epsilon Measurement Technology.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie