86% fabrikanten geeft toe te draaien op verouderde of niet beveiligde IT-systemen

BlackBerry

Op de Hannover Messe in Duitsland publiceert BlackBerry vandaag de BlackBerry Manufacturing Cybersecurity Study waarin wordt gewaarschuwd dat verouderde en niet-ondersteunde operationele technologieën (OT), fabrikanten kwetsbaar maken voor nation state attacks. Ook verwachten veel IT-besluitvormers een verhoogd risico op cyberaanvallen. 

BlackBerry onderzoek: beveiligingsrisico’s van verouderde software

Het onderzoek van BlackBerry toont aan dat IT-besluitvormers in de productiesector vooral bezorgd zijn over kwaadaardige malware-aanvallen (56%), gevolgd door phishing-aanvallen (49%) en ongeautoriseerde toegang van – zich van geen kwaad bewuste – medewerkers (45%). Dit kan erop wijzen dat fabrikanten zich meer zorgen maken over nation state bedreigingen die gericht zijn op verstoring en ongeplande downtime dan over eventueel betalen van losgeld.  

Financiële gevolgen

Deze beveiligingsrisico’s hebben ook financiële gevolgen. Zo bleek uit het onderzoek het volgende: 

  • 65 procent van de IT-besluitvormers in de productiesector denkt dat de kosten van een cyberinbreuk 250.000 dollar of minder bedragen.  
  • Bijna de helft (47%) van de respondenten schat dat bedrijfsuitval slechts een tiende van die kosten vertegenwoordigt, terwijl 63 procent wijst op cyberincidenten die leiden tot klantverlies of invloed hebben op de relaties met leveranciers (59%).  
  • Opmerkelijk is dat 68 procent aangeeft dat de OT-infrastructuur moeilijk te beveiligen is en geeft 86 procent toe dat essentiële tools draaien op verouderde en niet-ondersteunde besturingssystemen. 

“Het afgelopen jaar hebben drie cyberbeveiligingstrends de OT- en IoT-infrastructuur aanzienlijk beïnvloed: ransomware-aanvallen, phishing-aanvallen en kwetsbaarheden in software van derden. Cybersecurity is een belangrijke belemmering voor vooruitgang geworden. Managers die blijven werken met verouderde hardware en besturingssystemen staan voor de uitdaging om beveiliging voor zowel oude als nieuwe systemen gelijk te trekken om de cyberveiligheid op orde te krijgen. Met verouderde en losstaande apparatuur is het moeilijk om deze omgevingen te beschermen. Maar het is niet onmogelijk,” zegt Shishir Singh, Chief Technology Officer, Cybersecurity bij BlackBerry. 

Neem op 19 april 2023 deel aan het LinkedIn Live evenement van Shishir Singh, CTO, Cybersecurity bij BlackBerry, om 18.30 uur , om de hoogtepunten van het rapport te bespreken. 

* Onderzoek uitgevoerd in maart 2023 door Coleman Parkes namens BlackBerry onder 1.500 IT-beslissers en cyberbeveiligingsprofessionals in Noord-Amerika (VS en Canada), het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan en Australië

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.