3D magnetische positie sensoren

Positie sensoren

Melexis breidt de portfolio sensoroplossingen voor 3D magnetische positionering uit met de MLX9042x serie. Deze positie sensoren zijn bedoeld voor kostenkritische klanten in de automotive sector die over een groot temperatuurbereik nauwkeurig en veilig absolute posities moeten meten in ruwe omgevingen met veel stoorsignalen.

De oplossingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor klanten in de automotive sector die werken aan toepassingen zoals actuatoren in de aandrijflijn, transmissiesensoren, pedaalpositiesensoren en chassissensoren. Ook afnemers in de industrie zullen profiteren van de verbeteringen die de positiesensoren mogelijk maken.

De MLX9042x positie sensoren, die zijn gebaseerd op de door Melexis ontwikkelde Triaxis Hall-sensortechnologie, beschikken allemaal over analoge signaalconditionering, dataconversie en signaalverwerking, alsmede eindtrapdrivers.

De MLX9042x serie bestaat uit:

  • De MLX90421: voor roterende en lineaire bewegingen, met analoge of PWM-uitgang.
  • De MLX90422: voor roterende en lineaire bewegingen, met SENT-uitgang.
  • De MLX90423: immuun voor lineaire strooivelden, met analoge, PWM- of SENT-uitgang.
  • De MLX90425: voor roterende bewegingen, 360° rondom immuniteit voor strooivelden, met analoge of PWM-uitgang.
  • De MLX90426: voor roterende bewegingen, 360° rondom immuniteit voor strooivelden, met SENT-uitgang.
  • In de toekomst zullen meer modellen aan de serie worden toegevoegd.

Om ervoor te zorgen dat ze direct door de EMC-test komen bieden de sensoren uit de MLX9042x serie dezelfde prestaties als de producten van de MLX9037x familie. Omdat er slechts één testcyclus nodig is, kan het ontwerp sneller worden gerealiseerd en kunnen de kosten worden beperkt. De hoge absolute maximumwaarden (AMR), waaronder omgekeerde polariteit, verminderen het aantal kwaliteitsincidenten ten gevolge van elektrische overbelasting en maken het mogelijk aan diverse OEM-eisen te voldoen.

De componenten voldoen aan ASIL B (volgens ISO 26262), wat betekent dat ze kunnen worden toegepast in het ontwerp van functioneel veilige actuatoren en sensoren voor een veilige werking van het voertuig. Naast ‘single die’ uitvoeringen zijn er ‘dual die’ versies beschikbaar voor toepassingen met hogere veiligheids- en beschikbaarheidseisen.

Een ander belangrijk voordeel is de ondersteuning van bedrijfstemperaturen tot 160 °C. Deze hoge temperatuur maakt positiedetectietoepassingen in hete omgevingen mogelijk, zoals in kleine motorcompartimenten of waar start-stop condities een verhoogde warmteontwikkeling veroorzaken.

Alle Melexis MLX9042x componenten zijn volledig AEC-Q100 gekwalificeerd. Ze kunnen geleverd worden in SMD-behuizingen of in SMP-3 en SMP-4 PCB-loze behuizingen (waarbij de sensor en EMC-condensatoren zijn geïntegreerd in één enkele matrijs).

Beschikbaarheid van monsters:

  • MLX90421/22: beschikbaar in SOIC-8/TSSOP-16/DMP-4/SMP-3/SMP-4 behuizingen.
  • MLX90425/26: beschikbaar in SOIC-8/SMP-3 behuizingen; andere behuizingen volgen.
  • MLX90423: kan in november 2022 worden besteld.

De MLX90423, MLX90425 en MLX90426 positie sensoren zijn bestand tegen magnetische strooivelden (tot 5 mT of 4000 A/m) in roterende en lineaire positiedetectietoepassingen.

“Voortbouwend op het succes van onze MLX9036x productfamilie, hebben we nu een kostengeoptimaliseerde serie met dezelfde kerneigenschappen. Daarnaast hebben we verbeteringen doorgevoerd op het gebied van functionele veiligheid en EMC, is de bedrijfstemperatuur verhoogd en kan nog beter worden omgegaan met magnetische strooivelden”, zegt Dieter Verstreken, Global Marketing Manager Position Sensors bij Melexis. “Dit onderscheidt ons van de concurrentie. Het betekent dat we klanten voorzien van positie sensoren met de vereiste eigenschappen tegen de gewenste prijs.”

Meer informatie bij Melexis

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie