Nieuwe eenfase voeding vermindert CO₂ emissie

Eenfase voeding

De nieuwe eenfase voeding CP-S.1 24/40.0 van ABB heeft een rendement van max. 94 procent. Dat zorgt gedurende een gemiddelde levensduur van 10 jaar voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 1,4 ton vergeleken met voedingen met een rendement van 92 procent. Dat staat gelijk aan de hoeveelheid koolmonoxide die nodig is om 160.000 smartphones op te laden.

De nieuwe serie biedt ook een ongekende vermogen/ruimte-verhouding waarmee ruimtebesparingen tot 50 procent mogelijk zijn. En dankzij het hoge rendement en de geringe vermogensverliezen is de eenfase voeding een kostenbesparende voeding voor grootschalige toepassingen.

De extra vermogensreservefunctie van de CP-S.1 biedt gedurende vijf seconden extra vermogen tot maximaal 150 procent. Daarmee kunnen ook zware belastingen betrouwbaar worden gestart. Het gecertificeerde AC- en DC-ingangspanningsbereik is geschikt voor wereldwijde installatie en beschikt daarom ook over wereldwijde goedkeuringen.

Veelgevraagde oplossing

Christian Nickenig van ABB’s Smart Power divisie, licht de introductie van de nieuwe eenfase voeding-serie toe: “Voedingen die een hoge betrouwbaarheid combineren met energie-efficiëntie zijn wereldwijd veelgevraagde oplossingen. Deze nieuwe generatie voedingen is niet alleen ontworpen om kostbare verliezen te minimaliseren, maar ook om de efficiëntieniveaus aanzienlijk te verbeteren. Tegelijkertijd wordt door de uitvoering kostbare ruimte bespaard. Het complete 24 V DC-aanbod zorgt bovendien voor vermindering van koolmonoxide-emissies.”

Robuust ontwerp en hoog rendement

Dankzij het robuuste ontwerp met gecoate printplaat en certificering voor de scheepvaart, zijn de CP-S.1 voedingen bij uitstek geschikt voor OEM-machinebouw, scheepvaart, offshore en zonne- en windtoepassingen. Het compacte formaat, het hoge rendement en handige features, zoals beveiliging tegen oververhitting, actieve vermogensfactorcorrectie en een breed AC- en DC-ingangsbereik, maken de CP-S.1 voedingen ook interessant voor tal van andere toepassingen. Hierbij kan worden gedacht aan robotica, logistieke handling, verpakking, laadoplossingen voor elektrisch vervoer, de voedingsmiddelenindustrie, UPS, stroomaggregaten en hernieuwbare energiebronnen.

Complete eenfase voeding-serie

Samen met de CP-C.1, CP-E, CP-D en de driefasige CP-T reeks, biedt ABB complete voedingsoplossingen voor alle mogelijke toepassingen – van high-end tot economische en van industriële besturing tot bouwinstallaties. Meer informatie over de CP-S.1 voedingsreeks en de algemene reeks voedingen is beschikbaar op de ABB website.

ABB’s Electrification Business Area is wereldwijd koploper in elektrische producten en oplossingen en is met meer dan 200 productielocaties actief in ruim 100 landen. Onze meer dan 50.000 medewerkers zetten zich in om de manier waarop mensen leven, met elkaar in verbinding staan en werken, te veranderen met veilige, slimme en duurzame elektrificatieoplossingen. Wij geven vorm aan de toekomstige elektrificatietrends en onderscheiden ons met technologische en digitale innovatie. Daarnaast bieden wij onze klanten een uitstekende ervaring door operational excellence in de utiliteit, industrie, gebouwtechniek, infrastructuur en mobiliteit.

Meer informatie bij ABB

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie