ARCS voor meer operationele zekerheid in noodsituaties

6
ARCS Advanced Redundant Control System

Emerson introduceert ARCS – het enige veiligheidssysteem in de industrie met individuele afsluiterisolatie voor online onderhoud zonder procesonderbreking

Emerson heeft zijn ASCO™ 141 Serie Advanced Redundant Control System (ARCS) uitgebracht om een redundante oplossing te bieden voor een verscheidenheid aan noodafsluiterapplicaties, zoals die in de chemische, elektriciteits-, olie- en gasindustrie worden aangetroffen.

Het systeem is wereldwijd verkrijgbaar en omvat diverse redundante solenoïdenconfiguraties om de betrouwbaarheid van het proces te verbeteren en te voldoen aan specifieke veiligheids- of betrouwbaarheidsvereisten in automatiseringsprocessen. Het ontwerp met één enkele in- en één enkele uitlaat zorgt voor een gestroomlijnd installatieproces in vergelijking met traditionele bypass-systemen, terwijl potentiële storingspunten bijna worden geëlimineerd.

De ARCS van de ASCO 141-serie is ontworpen voor gebruik als component in instrumentele veiligheidssystemen. Door gebruik te maken van 1oo2, 2oo2 of 2oo3 stemmende solenoïden om de betrouwbaarheid van het circuit te verbeteren, functioneert het als een redundant pneumatisch uitschakelapparaat om het stuurluchtsignaal naar een procesklep-actuator te sturen.

De ARCS heeft twee of vier elektrisch bediende magneetventielen, visuele indicatoren en een handmatig bediende bypass of isolatieklep. De unieke besturingsfunctionaliteit maakt het mogelijk om de magneetventielen te onderhouden zonder dat de procesklep hoeft te worden uitgeschakeld. In feite is het gebruik van de onderhoudsbypass of scheidingsklep niet nodig voor het testen van de werking van de ARCS-eenheid – een functie voor het verminderen van de uitvaltijd is niet mogelijk met de gebruikelijke bypassfuncties.

“Door het aanpakken van de problemen die gebruikelijk zijn bij typische bypass-systemen – met name die in kritieke of nooduitschakelingstoepassingen – biedt onze ASCO 141-serie ARCS een betrouwbaar, tijdbesparend alternatief”, aldus Erik VanLaningham, vice-president van de wereldwijde marketingafdeling van Emerson’s industriële automatiseringsbedrijf. “Hoewel het gebruik van een gemeenschappelijke bypass een typische oplossing is, weet de eindgebruiker niet of hij of zij in geval van nood in staat zal zijn om op verzoek uit te schakelen, omdat hun redundante systeem in de bypass-modus staat. Hier komt onze unieke ARCS-waardepropositie in beeld. De ARCS individuele afsluiterisolatie optie biedt een verhoogde veiligheid en operationele beschikbaarheid tijdens online onderhoud om klanten te helpen hun vereiste SIL-waarde te bereiken”.

Met slechts één onderdeelnummer biedt de ARCS van de ASCO 141-serie een aantal voordelen die de specificatie, installatie en bediening vereenvoudigen. De ARCS wordt geleverd als een volledig geïntegreerde, uitgebreide oplossing met behulp van een verdeelstuk in plaats van individuele kleppen, en is vooraf getest in de fabriek en klaar om te worden geïnstalleerd.

Het ontwerp met directe ventielen elimineert het leidingwerk en de fittingen tussen de magneetventielen en minimaliseert de lekpunten voor een grotere betrouwbaarheid en een lagere total cost of ownership. Een statusindicator met terugkoppeling helpt preventief onderhoud te vergemakkelijken en zorgt voor online foutdetectie. Het geeft digitale terugkoppeling (via drukschakelaars of Emerson-exclusieve GO Switch opties) aan de controlekamer. En voor extra gemoedsrust zijn de ASCO™ 327 serie 3/2-wegs direct werkende magneetventielen op het ARCS-verdeelstuk gecertificeerd volgens SIL 3-compatibele (exida) normen.

Als direct werkend platform met geavanceerde diagnostische mogelijkheden en online-onderhoudsfuncties is ARCS geschikt voor een breed scala aan toepassingen voor het besturen van kleppen om te voldoen aan zowel de veiligheids- als de operationele beschikbaarheidseisen.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.