Industrie nieuws industrie vandaag

Met juiste besturingstechnologie naar 4.000 broden per uur

HOBA
Bert Hoolwerf en Johan Lammen vormen de directie van het familiebedrijf HOBA. Bert Hoolwerf: “Mijn vader begon met het onderhouden en repareren van bakkerijmachines. Al snel daarna ontwikkelde hij een blaasapparaat om zakken aan een haak te openen, wat een succes bleek te zijn. Kort daarna begonnen bakkers te vragen om een machine voor het snijden van hun brood.” Dit zorgde voor een sterke groei van het bedrijf, en vandaag de dag levert HOBA complete geautomatiseerde lijnen voor het snijden en verpakken van brood, kleinbrood, ontbijtkoek, krentenbollen en bijna alles wat in de schappen van bakkerijen en supermarkten te vinden is.
Lees verder

Compleet nieuw elektrisch motorontwerp met AI: is dit de toekomst? (video)

Motorontwerp AI
Recent heeft de open-source software van PicoGK een doorbraak in motorontwerp mogelijk gemaakt. Deze software laat zien dat artificiële intelligentie (AI) en 3D-printtechnologieën de ontwerp- en productieprocessen van elektrische motoren kunnen op optimaliseren. Dergelijke ontwikkelingen verhogen niet alleen de efficiëntie en krachtdichtheid van motoren, maar dragen ook bij aan duurzamere en kostenbesparende productiemethoden. Het onlangs onthulde motorontwerp kenmerkt zich door een ingenieuze integratie van de stator en de spoel, die samen zijn verweven.
Lees verder

De standaard voor veilige communicatie met IO-Link

IO-Link Safety
IO-Link Safety vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van open communicatiestandaarden. Dit systeem, dat niet eigendomsgebonden en gestandaardiseerd is, biedt voor het eerst een platform voor functionele veiligheid. Tijdens SPS vorig jaar introduceerde Pilz deze innovatieve oplossing: een compleet systeem bestaande uit een Master en sensoren, wat een kostenbesparende en flexibele oplossing blijkt te zijn. Lees verder

Eerste Jetpack race ter wereld in Dubai (video)

Jetpack races
In Dubai werd onlangs een spectaculaire gebeurtenis georganiseerd die de toekomst van persoonlijke luchtvaart belichtte. Acht piloten, gekleed in pakken die niet zouden misstaan in een Marvel-film, namen deel aan de eerste Jet Suit Race Series. Deze Jetpack race, georganiseerd door de Dubai Sports Council en Gravity Industries, toonde een verbazingwekkende mix van sport en technologie.
Lees verder

ASRock industrial introduceert nieuwe edge AIoT iEPF/iEP-serie

ASRock industrial
ASRock Industrial introduceert met trots de iEPF-9030S/iEP-9030E-serie, een robuust Edge AIoT-platform dat is uitgerust met Intel Core-processors van de 14e generatie (Raptor Lake-S Refresh) met R680E/H610-chipsets. Deze krachtige combinatie ondersteunt tot 24 cores/32 threads, wat zorgt voor een geoptimaliseerde prestatie aan de rand van het netwerk. De serie van ASRock Industrial onderscheidt zich door zijn indrukwekkende rekenkracht.
Lees verder

Investeringen in de energiesector – vooral veel kansen! - John Coppens

Verduurzaming van de Industrie te verduurzamen Energie-innovatieprojecten Energie in Industrie event Energiesector
De Energiesector is enorm in beweging. De gevolgen daarvan worden steeds duidelijker. De afgelopen tijd hebben we gezien dat de nood hoger oploopt en dit heeft meer en meer tot gevolg dat de overheid zich er in versterkte mate mee gaat bemoeien; omdat het anders duidelijk niet goed gaat komen. De belangrijkste trends en ontwikkelingen en een toelichting op de consequenties en investeringen die daaruit voorvloeien hebben we voor u op een rijtje gezet.
Lees verder

Chipbedrijf ASML mag flink uitbreiden in Eindhoven met 20.000 nieuwe banen

Chipbedrijf ASML
De stad Eindhoven en chipfabrikant ASML hebben hun plannen voor uitbreiding bekrachtigd met een intentieovereenkomst. Deze uitbreiding, die potentieel 20.000 nieuwe arbeidsplaatsen omvat, staat gepland op de Brainport Industries Campus (BIC). De uitbreiding zal het chipbedrijf, met een huidig werknemersaantal van 23.000 in Nederland en 42.000 wereldwijd, de ruimte bieden om verder te groeien in lijn met hun ambitie om dichtbij hun bestaande faciliteiten in Veldhoven te blijven. Lees verder

Nuluitstoot bij zware hijsklussen: bouwen aan een duurzame toekomst

Mammoet
Hoe Mammoet innoveert met nuluitstoot bij hijs- en transportwerkzaamheden op locatie om klanten te helpen de koolstofvoetafdruk van projecten te verminderen.
“Als je mij vraagt wat mijn belangrijkste visie is, wil ik dat we de bouwplaats herdefiniëren – in eerste instantie op kleine schaal – waar we elektrische of waterstofauto’s, elektrische kranen, elektrische vrachtwagens hebben, en al deze apparatuur elkaar kruislings laat opladen,” zegt Mathias Hoogstra, hoofd Duurzaamheid bij Mammoet.
Lees verder

Evenementen

juni

18

The Battery Show Europe

18

Hoe kies je de meest relevante marktsegmenten?

18

NIS2 en CRA praktische invulling vanuit de techniek

19

Chemspec Europe

19

Hoe kies je de beste marketingtools voor jouw technische product of dienst?

19

FEDA Business Inspiration Day

19

Innovation Dinner – Biobased bouwen

20

Roadmap naar een geslaagde beursdeelname

20

Hoe bepaal je de juiste plek voor gasdetectoren? (tip)

21

Leer betere netwerken te ontwikkelen en sneller problemen in het netwerk op te lossen

25

Boost je productiviteit met ChatGPT en Co-Pilot (Bing AI)

25

De nieuwste technieken van Wi-Fi 6 betekenen nieuwe kansen

25

TEKNOWLOGY

27

Krijg inzicht in het stoorgedrag van een industriële installatie (EMC)

juli

3

Hoe haal je meer uit een beursdeelname?

4

Make-athon Modulair Bouwen

4

Neem de proef op de som: gratis proefcollege business development in B2B

9

Cybersecurity voor OT